Király Csaba levélváltása Soósné Szoboszlai Edittel

«« Vissza ««

Soósné Szoboszlai Edit vendégkönyvi bejegyzése

 

Kedves Király Csaba tanár úr!

Csatlakozva a többiekhez, én is nagyon köszönöm Önnek és iskolája egészének ezt a rendkívüli lehetőséget! Én szintúgy, mint Csabai László, a Gömb utcai iskolába végeztem még korábban 1970.-ben. Terkovits tanár úr kb. 31 éves volt akkor, amikor megismertem, persze számomra jóval idősebbnek tűnt, csak 15 éves voltam. Reggelente együtt utaztunk a 4.-es busszal. Lezser, de kedves, friss és gyors volt a mozgása. Osztálykirándulásra velünk jött s barátként beszélgetett velünk. Hiszen nagyon fiatal volt (már mai szemmel)!!!

Éppen ezért nagyon megrázott halálesete. Nagyon hálás volnék, ha megtudhatnám betegsége körülményeit, szenvedett-e sokat, egyedül élt-e? Volt egy leány rokona, akivel találkoztam még diákkoromban, azt hiszem Editnek hívták. Szerettük tanárunkat, szeretnénk tudni történetét.

Nagyon megköszönném a válaszát, üdvözlettel: Soósné Szoboszlai Edit

 

 

From: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]

Sent: Wednesday, July 17, 2013 7:30 PM

To: Szoboszlai Edit

Subject: Terkovits tanár úr

 

Kedves Edit!

Igazán meghatott jelentkezése, hiszen anno nem gondoltam hasonló bejegyzésekre. Őszinte levele bizonyíték arra, hogy egy-egy tanár személyisége, embersége milyen mély és maradandó nyomot hagy a diákokban, amiért érdemes a pedagógiai pályát választani. Ígérem, több volt kollégával felvesszük a kapcsolatot, s igyekszünk válaszolni Önnek a feltett kérdésekre.
Arra kérném, ha birtokában van valamilyen dokumentum, vagy érdekes története Terkovits tanár úrral kapcsolatban, kérem, küldje el a weblap számára. Továbbá érdekelne minket, hogyan talált rá egy idegen iskola honlapjára.

 

Várom válaszát: Király Csaba, a weblap ötletgazdája

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Edit leveléből idéztünk néhány sort a tanári oldalon: Terkovits István

 

 

Feladó: Edit Szoboszlai <szobedit@gmail.com>
Dátum: 2013. július 19. 11:47
Tárgy: Re: Terkovits tanár úr
Címzett: Király Csaba <
abacs1@t-online.hu>

Kedves Király Csaba tanár úr!

Nagyon köszönöm, hogy válaszolt.Hirtelen több történet is eszembe jutott. Terkovits tanár úr személyisége ténylegesen nyomot hagyott bennünk, akiket tanított.Nővéremet is tanította, (aki estire járt ugyanabban az időben.) Volt valami szomorúság a tekintetében, mintha bántaná valami. Nem tudom igazán...   Hamarosan írok és leírom, amiket fontosnak tartok. Ne haragudjon, hogy most csak sietve írok. A honlapjukat úgy találtam meg, hogy eszembe jutott régi tanárom s beírtam nevét a keresőbe. Igyekszem mielőbb írni a weblap számára Önnek.

Üdvözlettel:Soósné Szoboszlai Edit 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.