Dr. Fekete Ivánné

«« Vissza ««

Szak: 
magyar - történelem
Beosztás: 
igazgatóhelyettes
Tanítási időszak: 
1957-től 1959-ig
Egyéb: 
Adatszolgáltató: Burger Éva 1959 IV. c
Ismertető: 

A Bagi Ilona Gimnázium tantestülete 1957-től cím alatt olvasható Kökény Sándorné: A pesterzsébeti leánygimnázium - Bagi Ilona Gimnázium emlékkönyvében (48. old.):

"Az iskola vezetésében a tanév folyamán változás következett be. A Fővárosi Tanács Oktatási Osztálya 1957 decemberétől Fekete Ivánnét igazgatóhelyettesnek nevezte ki."

 

 

 

 

 

Egy fotó a tanárnőről az 1958 IV. a osztály tablójáról.

 

 

 

 

 

Dr. Gockler Lajosné, az iskola kémia tanára tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Fekete Ivánné tanárnő később a Toldy Gimnáziumba került át vezetői beosztásba. 

 

 

 

 

 

 

Keresés az interneten:

Julo 2002. 05.13-i internetes bejegyzésben olvasható egy Toldy-s volt diák részéről: "magyar: Feketéné, igazgatóhelyettesként csak minket tanított, mindenki szerette, negyedikben SAJNOS átment igazgatónak a Szilágyiba."

borbála 2005. 09.22-i írás a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumról:  "Az én időmben Fekete Ivánné volt az igazgató."

 

Idézet a Wikipédiából:

1974-től 1994-ig húsz éven át dr. Fekete Ivánné volt az iskola igazgatója. Fő törekvése az idegen nyelvek oktatási színvonalának fejlesztése volt. Az 1979-80-as tanévtől szabadabb lett a tanterv szervezése, megjelentek a fakultációs tárgyak (pl. az idegenvezetés fakultáción évente 20–25 tanuló szerez idegenvezetői igazolványt). 1991-ben az American Express Alapítvány kezdeményezésére, az Iskolafejlesztési Alapítvány felügyelete alatt bevezették az Utazás és Turizmus fakultációs programot, Közép-Kelet-Európában elsőként. (Ezek a gyakorlati képzések később megszűntek, a tantárgy érettségi vizsgalehetőségének rendeleti korlátozása miatt.)

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.