Árki Sándorné levele Dóka Istvánné részére

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Árki Sándorné Kápolnási Magdolna

Feladás időpontja: 2012 december 9.

Magdolna levele postai úton érkezett, többféle értékes dokumentumokkal mellékelve.

 

Kedves Mária!

A 60. érettségi találkozónkról szóló beszámolót Németh Vilmosné Göndöcz Ilona – Loncikám – felkérésére írtam.

A címet is tőle kaptam. Rácalmás az egyik legkedvesebb városom. A Város- és Faluvédők Szövetsége - a Hungária Nostra –a szövetség XXVIII. Országos Találkozóját és Szakmai Konferenciáját 2009. július 17-én, Rácalmáson, a Jankovich-kúria Rendezvény és Turisztikai Központban tartotta. Ennek a rendezvénynek én is meghívottja voltam, mert ünnepélyes keretek között PODMANICZKY DÍJ-ban részesítettek. A Hungária Nostra évről-évre Podmanicky díj-jal ismeri el mindazon magánszemélyek munkáját, akik a legtöbbet tették épített és természeti környezetük, kulturális örökségük értékeinek védelmében. Így érthető, hogy Rácalmás felejthetetlen város emlékeim között.

2004 óta vagyok a Pesterzsébeti Városvédő Csoport vezetője. Sokat tettünk Pesterzsébetért – a múlt feltárásáért. Ezért a sok munkáért Pesterzsébet Önkormányzata az Erzsébet Napok Díszülésén a „PESTERZSÉBET KULTÚRÁJÁÉRT” címmel tüntetett ki. A kitüntetésekről szóló újságcikkeket mellékelem. A Városvédő Csoport vezetését fiatalabb korosztálynak adtam át. A nagy létszámú csoport tagjai örökös tiszteletbeli vezetőjüknek választottak meg.

Levelemhez mellékelek egy fényképet a 60. érettségi találkozónkról, valamint 2 db tandíjnyugtát is. Kérem Máriát, hogy ezeket a szép emlékeket részemre visszaküldeni szíveskedjen. Köszönöm, hogy beszámolómat a Bagi Ilona honlapjára feltenni szíveskedik! Amennyiben kérdés merülne fel, azonnal válaszolok. Válaszát örömmel várom.

Tisztelettel és üdvözlettel: Árki Sándorné Kápolnási Magdolna

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

Nagy örömmel fogadtam Kápolnási Magdolna levelét. A levél megérkezése után telefonon egyeztettünk egy következő, esetleges internetes találkozásról. Az anyagok feldolgozásáról Magdolnának értesítést küldünk.

 

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné

Feladás dátuma: 2013. január 9.

 

Kedves Magdika!
Nem emlékszem, hogy telefonbeszélgetésünk alkalmával tegeződtünk-e. Ha megengeded, akkor most ezúton - régi iskolatársakhoz híven – tegeződünk.
Leveledet felhelyeztem a honlapra, a weblap utolsóelőtti menüpontjában látható Levelezés Adatgyűjtés_ Gimnázium oldalra. Árki Sándorné Kápolnási Magdolna 1952 IV. a
 A küldeményed fő vonala az előző év tavaszi osztálytalálkozó volt. A beszámolót begépeltem az Osztálytalálkozók menüpontba. 2012. 04. 20. 1952 IV. a osztály 60 év után
Ezek a kékkel írt betűk a honlap linkjei, melyre, ha ráléptek, akkor megnyílik az adott oldal. Azért küldöm ezt Neked, mert arról beszéltünk, hogy netán sikerül valakivel rámenni az internetre, s akkor az az illető a linkek alapján megmutatja Neked a látnivalókat. Remélem, összejön valakinél, aki számítógép használó. Ha ez sikerül, akkor a következő küldeményedet rajta keresztül, egyszerűen elküldheted majd. Mint ahogyan beszéltünk arról, hogy egy általad meghatározott méretű – kisebb vagy nagyobb leírást készítesz majd, amelyet az Akkor és most_Régen és ma menüpontba fel tudunk helyezni, ott említed majd meg azt a kitüntetést, ami még nincs fenn a honlapon. A többi ugyanis, amelyekről írtál leveledben, már régen a honlapon olvasható bárki által, mivel Loncika nekem mindent megküldött, amit nem, azt pedig levettem én az internetről.
Tehát, ha meg van a számítógépes segítséged, akkor bemész vele a honlapra: bagiszki.hu címre, és az Osztályok menüpontban megkeresitek az 52.a osztályt. 1952 IV. a
Az ott látható kék linkekre egyenként ráléphetsz, az osztályfőnökről, az igazgatótokról van további anyag. Ha visszalépkedtek ide az osztályba, akkor a Te nevednél is megnyílik egy oldal, melyet végigolvasva új meg újabb linkeket találsz, mindegyik egy-egy anyag Rólad, az életedből, munkásságodból. Írások és fotók. Kápolnási Magdolna
Remélem, sikerül végignéznetek. Ha valami korrekcióra szorulna, kérlek, írd meg, vagy postán, vagy az interneten. Elég híres ember vagy ahhoz, hogy az interneten megnézhesd Magad.
Búcsúzom. Minden jót kívánok! Várom válaszod. Üdvözlettel és szeretettel: Dókáné Marika
Rácalmás, Népfront u. 25. Dóka Istvánné Rácz Mária

 

 

 

 

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.