Dóka Istvánné levele Pál Anikónak

«« Vissza ««

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Pál Anikó
Feladás dátuma: 2010. február 1., 23:00
 
Kedves Anikó!
Én, mint a Bagi Leánygimnázium régi diákja, a bagi honlap szerkesztőségében dolgozom. Tudom, hogy Ön már korábban felvette a kapcsolatot a honlappal, a szerkesztőség köszöni az eddigi munkáját. Az Akkor és most_ Régen és ma menüpont alatt nevével nyitottunk egy oldalt, és az iwiw fotóiból készítettünk egy bemutatót Önről és szép kis leányairól. Szíveskedjék megtekinteni, remélhetőleg nincs ellenére. Ha valamit netán rosszul jegyeztünk, szíveskedjék válaszlevelében megírni.
Szeretnék még kérni Öntől valamit a honlap számára. Az Önök osztályfőnöke Fébó György volt. Jó lenne, ha tudna írni valamit a diákévekből, ami kapcsolatban van az osztályfőnökkel, egyéniségéről, osztályfőnöki munkájáról, az osztállyal való kapcsolatáról.
Előre is köszönöm. Az osztálynévsorban majd kék linkkel jelöljük az Ön nevét, s oda kattintva e levélváltásunk olvasható lesz.
Várom kedves levelét. Ha fényképet is tudna még erről a témáról küldeni, akkor azt az e-mail címemre várom.
 

Üdvözlettel: Dóka Istvánné sz. Rácz Mária 66.e
 
 

Szerkesztői kiegészítés!

A szerkesztőség készített Anikóról egy oldalt az iwiw-fotóinak felhasználásával az Akkor és most_Régen és ma menüpontban.

  

 

Feladás dátuma: 2011-07-31 22:17
 
Kedves Mária!

Szeretném leírni néhány észrevételemet a Bagi honlapjával kapcsolatban. 1994-ben végeztem a IV/b. osztályban, Osztályfőnökünk Fébó György volt. Ez a négy év számomra meghatározó élményt nyújtott, nagyon szerettem

Bagis lenni. Emlékeim szerint összetartó jó kis csapat kovácsolódott belőlünk, bár sajnos az érettségi után nem igazán tartottuk egymással a kapcsolatot. Remélhetőleg hamarosan egy osztálytalálkozó keretein belül, újra találkozhatunk egymással.

 

Az osztálynévsorunk kicsit hibásan van közölve, ami helyesen: 15. Kis Gyula, 21. Supel Andrea, 28. Virág Zoltán és valamilyen oknál fogva lemaradt Schiller Levente.
A tanárok között megtaláltam Hubay Jenőt, akinél az áll, hogy 1982. és 1987. között tanított az iskolában, pedig 1991-1994-ben is ott volt, minket is okított a műhelygyakorlaton.
A honlapon olvastam, hogy Csanády László tanár fia Csanády Bálint is ide járt iskolába. Ezt az információt annyival szeretném kiegészíteni, hogy a tanár úr Balázs nevű fia is az iskolába járt (osztálytársam volt).
A „Régen és ma” menüpontban rólam közölt képek közül a 2. képen nem én vagyok látható, hanem nagyobbik lányom, és már nem az ORFK-nál dolgozom, hanem 2010-től az UniCredit Banknál, igaz hasonló munkakörben, mint előtte.
További sok sikert kívánok!
Pál Anikó
Ui.: a következő pár e-mailben megpróbálok fényképet küldeni.
 
 
Feladás dátuma: 2011-08-01  7:57
 

Kedves Anikó!
Nagyon örültem levelednek. Mivel iskolatársak voltunk, engedd meg, hogy tegezzelek, s Te is hasonló formában válaszolj.
Úgy gondolom, az osztály tablóképét Király Csabának küldted korábban, s akkori levélváltásnál került megfogalmazásra az a mondat, amely az osztálynévsor alatt olvasható.
A névsor összeállítását valószínűleg a tablókép alapján készítettük, ahol nem látható az általad említett Schiller Levente. Ez lehet az oka, hogy a névsorban nem szerepel. Ennek kapcsán most talán Te tudnál választ adni arra, hogy ez miért történt. Esetleg lehet egy megjegyzéssel hozzáfűzni a névsor oldalára, miért nem egyezik a névsor a tablóval. Ugyan így a tablókép névbeírásánál Kis Gyula neve alatt két "s" szerepel, tehát most jelzésed alapján a névsorban javítottam. A másik két név esetében nyilván elütés történhetett.
A javítást elvégeztem. A Régen és ma menüpontban szereplő oldalon a gyönyörű gyermekarc fotóját kivettem, mivel jelzésed szerint ez téves volt.
Hubay Jenő esetében az első időkben szerkesztőségünk az 1986. évi tablóról vette le a tanár úr fotóját, majd azután érkeztek hozzánk a 90-es fotók. Köszönjük a figyelemfelhívást. Itt szeretném megjegyezni, hogy a szerkesztőség abból az anyagból tudja bővíteni a honlap tartalmát, amit a volt diákok beküldenek. Sajnos egyes tanárokról még mindig kevés információnk van. Például Hubay Jenő gyakorlati oktató oldaláról az is hiányzik, hogy milyen szakterületen oktatott. Ide még szívesen fogadnánk egy pontosítást, vagy egy-két mondatot a többi tanáraitokról is, ami emlékként megörökíthető.
Osztályotok tablóképén nagyon sok tanár látható - talán az osztályösszevonás is benne van, - s hozzánk még kevés információ jött be róluk. Örömmel fogadnánk a bővítő gondolatokat. Sajnos nem ismerjük az alábbiakban megnevezett tanárok szakjait: Thökölyi Ágnes, Füzi Andrea, Pál József, Pálházi Ferenc.
Szeretettel várjuk a 90-es évek diákjainak leveleit, honlapunk tartalmát bővítő tájékoztatásaikat.
Egy következő téma: Csanády László fiát szerkesztőségünk szólította meg, - s mint olvasható a szakközepes levelezés menüpontban - nem igen folytatódott a levélváltásunk. A fotókat szerkesztőségünk a tanár úr és fia esetében is az iwiw-ről vette. Úgy gondoltuk, a további ismeretek megküldése nélkül nem szélesítjük ezt az anyagot. Ha Te most jelzed, hogy osztálytársadként kiemeled az ő családi kapcsolatát, akkor ezzel kiegészítem pl.: az Érdekességek - kapcsolatok oldalt.

S most visszatérve leveled első mondataihoz: nagy örömmel fogadnánk a tervezett osztálytalálkozóról szóló beszámolódat, és az ott készült fotókat, a honlap számára.
Még egyszer köszönöm tartalmas leveledet.
A fotókat most nézem végig. Úgy látom több menüpont alatt is elhelyezhetők.
Elsőként megkérdezném, hogy a műhelygyakorlat helyileg hol volt, az iskola épületében, vagy netán másutt.
Az egyik fotó alapján már meg is tudtam Pál József tanár szakját, amit azonnal rögzítek is.
A képeket ezután fogom átmenteni, remélhetőleg nem lesz semmi gondom.
Nagyon örültem megkeresésednek. Az anyagok rögzítése után levélben jelzem a felhelyezések linkjét.
Szeretettel küldöm üdvözletem: Marika (66e)

  

 

Feladás dátuma: 2011-08-01   14:43
 
Szia Marika!
A névsorral és a tablóval kapcsolatban sajnos nem tudom, hogy Levente miért maradt le azokról, majd megkérdezem tőle, de Gyula biztos, hogy 1 s-el írja a nevét.
A mi osztályunk mechanikai műszerész szakon végzett, így Hubay Jenő azt oktatta nekünk. Gyakorlati tanáraink voltak még: Kaltenecker Pál, Marelyin János, Dánffy Csaba, Binner László, Pál Lajos, Szabados János (esztergálás, marás, stb.) Műhelygyakorlat az iskola melletti épületben volt. A két épületet a „Sóhajok hídja” (így nevezték) kötötte össze.  
Kántor József és Csanády László szakmai ismeretek (elmélet), Takács Gyuláné szakrajz, Annau Istvánné műszerek és mérések, Melega Kálmánné fizika, Bíró Viktória történelem (sajnos azt hallottam, hogy elhunyt), Kuruczné Kiss Éva magyar, Szilasi Éva magyar és német, Fleiner Györgyné matematika és számítástechnika (1-2. osztályban az osztályfőnökünk volt), Fischerné Juhász Erzsébet matematika.
Akik nincsenek a tablónkon, de szintén tanáraink voltak: Gockler Lajosné kémia (akit személy szerint nagyon szerettem, szigorú volt, de igazságos), Elszeszer Valéria magyar (aki szegény gyakran áldozatául esett az osztály tréfáinak), Pálházi Ferenc elektrotechnika, Thökölyi Ágnes magyar, Pál József testnevelés
Füzi Andrea engem nem tanított, gondolom összevonás előtt az osztály másik felének lehetett a tanárja. Amint többet megtudok, jelentkezni fogok.
Szeretettel: Anikó

 

 

Szerkesztői kiegészítés!

A Diákévek menüpontban a következő link nyitja Anikó két fotóküldeményéről készült oldalt: 1990-1994 évfolyam, b osztály

Osztálykirándulásról készült  egy fotó, amely a Szabadidő menüpontban látható: 1994 IV. b osztály

A szalagavató emlékét idézi Anikó 4. fotója, melyet az adott menüpontban rögzítettünk: Szalagavató 1994 IV. b

A ballagásról küldött fotó a menüpontban a következő linkkel nyitható: 1994 IV. b

Szabadidő_Sportnapok a Bagiban menüpont alatt időrendben a 90-es évekből - Anikó küldeményének utolsó fotója.

Anikó jelzése alapján Cs Balázs arcképe is bekerült az Érdekességek menüpontba: 19  Csanády László és fiai, Balázs és Bálint

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.