Király Csaba levele Békefi Árpádnak

«« Vissza ««

Békefi Árpád 2009. december 6-án bejegyzést tett a Vendégkönyvbe az alábbiak szerint.

 
Tanár úr, tanár úr, tanár úr!
Nem tudom szavakba önteni, hogy fellelkesített az iskoláról készült honlap!
A véletlen hozta úgy, hogy egy kollégámmal folytatott beszélgetés közben szóba került, hogy Ő hol is tanult, és persze, hogy a Bagiban. Ekkor került említésre ez a honlap, azonnal rá is kerestem, és meglepett, hogy milyen tartalmas, magas színvonalú. Csak gratulálni tudok hozzá és remélem, hogy még sokan csatlakoznak sok régi élménnyel, történettel, képpel bővül majd.
De vissza az emlékekhez. Minden nap eszembe jutnak az iskolában eltöltött évek, osztálytársak, tanárok, órák, gyakorlati napok. Ezek közül is kiemelkednek a Király tanár úr által tartott foglalkozások. Akkor jó mulattságnak tűnt ott lenni, de így - több mint húsz év után - már tudom, hogy milyen sokat kaptunk a további életünkhöz. Köszönet érte.
Az oldott hangulatban mindig volt ok a nevetésre. Így volt ez akkor is, amikor feltaláltam a „tömör csövet”. Jól emlékszem a műremekekre is, a kocka kockában, gömb a gömbben vagy az egri minaret esztergán készült makettjére, de említhetném Csanády tanár úr saját készítésű szalagos magnóját is. Jó volt ilyen tanároktól tanulni, akik nem csak a könyvet akarták velünk megtaníttatni, hanem adtak mellé egy jó adag pluszt is. Azt, hogy sikerült sokunknak műszaki pályán maradni ez is kellett hozzá.
Viszont az osztálytársakkal még az óta sem sikerült találkoznunk, jó volna, ha sikerülne tető alá hozni egy összejövetelt. Kérem, ha valaki olvassa a levelem az osztályból, keressen engem.
Üdvözletemet küldöm, és jó egészséget kívánok minden tanárnak, oktatónak: Békefi Árpád 1987 IV.C

Szerkesztői kiegészítés!

Békefi Árpád még nem küldött magáról fotót, ezért csak az érettségi tablóképet tudjuk bemutatni írása mellett.
 
 
Üzenet küldője: Király Csaba [mailto:abacs1@t-online.hu]
Címzett: Békefi Árpád
Feladás dátuma:  Monday, December 07, 2009 6:41 PM
 
Kedves Árpi!
Köszönöm őszinte, szívből jövő soraidat. Jól esett bejegyzésed, hiszen igazolva látom a régen megfogalmazott tervem megvalósításának helyességét.
Még aktívan dolgoztam Ausztriában, mikor megfogalmazódott 2005-ben, hogy a Te évfolyamodtól kapott szeretetet, ragaszkodást viszonozva készítem el a Bagi emlékoldalt. 
A számítástechnika hobbimmá vált, csak az elméleti felkészültségem nagyon hiányos, ennek ellenére készítettem egy kezdetleges (1. verzió) oldalt, ahol a 10 év anyagát dolgoztam fel a rendelkezésemre álló dokumentumok alapján. Menet közben kapcsolatba kerültem 85-ben érettségizett diákkal, kinek segítségével elkészült a 2. verzió, amely weblap már megjelenésében is minőséget képviselt. Az adatgyűjtés kapcsán olyan igény jelentkezett, hogy bővítsük ki a feldolgozást az iskola elő- és utóéletével is. Ebben a szakaszban jelentkezett 1966-ban érettségizett Rácz Mária, akinek átadtam a szerkesztést a 3. verzióban, s felügyeletem mellett bővíti az oldalakat.
Örömmel venném, ha a weblap számára megírnád publikálható élményeidet diákéveiddel kapcsolatban, mert nagyon szépen írsz. Továbbá, ha küldenél fényképeket az akkori és mostani időkből. Talán tudunk abban segíteni, hogy osztálytalálkozót szervezhess.
Várom leveled. Sok szeretettel: Csaba
 
 
Üzenet küldője: Bekefi Arpad [mailto:maci1969@freemail.hu]
Feladás dátuma: Friday, December 11, 2009 12:52 PM 
 
Tisztelt Tanár úr!
Sajnos nekem nem maradtak fotóim, de úgy emlékszem nem is nagyon készültek képek az osztályról.
Viszont beszéltem a kollégámmal, aki 1971-ben a IV. A-ban végzett és Pillmayer Györgynek hívják. Az Ő tablóképük hiányzik a sorozatból, ezt valószínűleg el tudjuk küldeni. Másik kollégám (Jangyik László 1975 IV.A), nekik nincs tablóképük csak az a csoportkép, ami szerepel a sorozatban.
Amint sikerül digitalizálni a tablót, küldöm.
Üdvözlettel: Békefi Árpád 
 
 
Üzenet küldője: Békefi Árpád
Feladás dátuma: Saturday, December 12, 2009 11:19 PM
 
Tisztelt Tanár úr!
Mellékelem a tablóképet és még néhány fotót, amelyek az 1971-ben végzett IV. A osztály kirándulásain készültek. Sajnos a minőségük csapnivaló.
Üdvözlettel: Békefi Árpád
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné
Címzett: Békefi Árpád
Feladás dátuma: 2009-12-13 18:29
 
Kedves Árpád!
Király Csaba átküldte részemre az Önök levelezését, melyet a holnapi napon felhelyezek a honlap Adatgyűjtés levelei c. menüpont alá, az Ön nevével jelezve. Az 1971-ben végzett "A" osztály tablóját Király Csaba már felhelyezte a tablók oldalára. A kirándulási fotókat a napokban felhelyezzük az adott menüponthoz.
Szabadidő_Osztálykirándulások  1971 IV. a osztály

Király tanár úr kérését is tolmácsolom, amikor azt kérem Öntől, hogy néhány gondolatot elevenítsenek fel a kollégákkal középiskolás éveikből. Néhány sor netán arról, hogy az iskolában voltak-e barátok, kivel tartják a kapcsolatot ma is, volt e osztálytalálkozó, s arról fotó. A jelenlegi munkahelyen szakmai kihívásokról, sikerélményről, jó munkatársi kapcsolatról, esetleg egy-egy fotóval mellékelve. Akár jelenleg hármukról együtt is lehet egy kis történet fotók kíséretében.
Írjanak egy rövid kis tájékoztatót, hogyan alakult életük az érettségitől a jelenlegi munkahelyig.
Nem kell azonnal elkészíteni az írást. Amikor a gondolatok összeálltak, várom levelüket. Legyen megörökítve az emlék: "munkatársak lettek a régi iskolatársak".
A szerkesztőség bármikor örömmel fogadja a küldeményt, fotót és írást.
Üdvözlettel: Dóka Istvánné Marika

 

 

Üzenet küldője: Békefi Árpád
Feladás dátuma: 2010-10-12 
 
Tisztelt Tanár Úr!
Nos, úgy látszik érdemes volt a honlapon bejelentkeznem, hiszen lett egy vállalkozó szellemű osztálytárs, aki megszervezi a találkozót. A történet a következő: A levelemet Hamberger Zsolt elolvasta és e-mailen jelentkezett. Én visszahívtam, eldöntöttük, hogy jó lenne összejönni. Ő az IWIW-en körbekérdezte a volt osztálytársakat, és Bakonyi Laci vállalta a szervezést.
Tehát osztálytalálkozó lesz!
Szeretnénk, ha a Tanár úr is megtisztelne a jelenlétével.
Helyszíne: Trófea Grill Étterem 1117 Bp. Hauszmann Alajos, Szerémi út sarok.
Időpontja: 2010. 10. 23 18.00
Üdvözlettel: Békefi Árpád
 
 
Üzenet küldője: Király Csaba
Feladás dátuma: 2010-10-13
 
Kedves Árpi!
Megtiszteltetés számomra meghívásotok. Természetesen ott leszek az osztálytalálkozótokon. Készítek egy új oldalt a fényképek számára.
Sok sikert a szervezéshez: Csaba

 

Szerkesztői kiegészítés!

Az osztálytalálkozó sikeresen létrejött.  2010. 10. 23. 1987 IV. c osztály 23 év után 

Az adott oldalon az osztály megnevezése alatt a képgaléria megtekinthető.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.