Dóka Istvánné levelei Csanády Bálintnak

«« Vissza ««

 

Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Csanády Bálint [újra itt]
Feladás dátuma: 2009. november 20., 22:10
 
Kedves Bálint!
A Bagi Ilona Gimnázium és Szakközépiskola 1950-es éveitől az l990-es évekig tartó időszakra egy honlap született a diákkori emlékek megörökítése céljából. Tanárok és diákok írhatják meg emlékeiket, mutathatják be fotóikat saját maguk és társaik számára. A honlap neve: bagiszki.hu A honlap megálmodója: Király Csaba, az iskola egyik volt műszaki oktató tanára.
A Bagi Ilona Szakközépiskola és az Eötvös Loránd Szakközépiskola összevonása előtti éveket mutatja be a honlap.
Ön azt írja, hogy a Szakközépiskolában végzett l999 IV. C osztályban. Akkor, - ha igaz - Varró András az osztálytársa volt. Ő már megkereste a honlapot, bediktálta az osztálynévsort, de sajnos még nem tudtunk felhelyezni osztálytablót, mert azt még nem kaptuk meg. Amennyiben Önnek módjában lenne átküldeni a tablóképet, nagy örömünkre szolgálna.
E célból megírom az e-mail címet, ahova várom a küldeményt, s akár több iskolai emlék fotóját is. (ballagás, szalagavató, kirándulás, szakmai gyakorlat stb.)    
Ha kedve van és ideje engedi, írhatna pár sort az iskola utáni éveiről, mit csinált, milyen élményei voltak tanulmányai, munkavégzése kapcsán.
 
Azon kívül azt is szeretném megkérdezni, hogy a Bagi Szakközépiskola tanárával - Csanády Lászlóval - volt e valamilyen rokoni kapcsolata, vagy csak névrokonság? Ugyanis úgy tudom a tanár úr fiát is Bálintnak hívták.
Én a honlap szerkesztőségében dolgozom, az adatok összegyűjtésével és feldolgozásával foglalkozom. Én is régi Bagis diák voltam l966-ban érettségiztem.
Várom levelét és kedvező válaszát. Üdvözlettel: Dóka Istvánné - Rácz Mária
 
 
Üzenet küldője: Csanády Bálint [újra itt]
Címzett(ek): Dóka Istvánné [Rácz Mária] 
Feladás dátuma: 2009. november 22., 18:54
 
Kedves Marika!
Most ugyan csak villámválaszra van időm, annyit tudok mondani:
 - Csanády László az apám, és valóban ott volt tanár, én diák, az ismerőseim közt nincs ott az iwiw-en, mint ahogy alig vannak, mert nem rég regisztráltam ide újra, és még nem volt kedvem, időm keresgélni.
 - a mi osztályunknak nincs tablója, az osztály nem tudott megegyezni se a tablóról, sem arról, hogy hogyan nézzen ki, így végül nem csináltattunk.
 - középiskolai képeket kell keresnem, elvileg vannak, de azok még nem digitális géppel készültek természetesen, így először be kell szkennelni, ehhez nekem pihenőnapokra van szükségem, legkorábban a jövő héten lesz erre időm.
 
Az ötletet támogatom, jónak tartom, és igyekszem segíteni majd, ahogy időm engedi.
Tisztelettel: Csanády Bálint
 
 
Üzenet küldője: Dóka Istvánné [Rácz Mária]
Címzett(ek): Csanády Bálint [újra itt]
Feladás dátuma: 2009. november 22., 20:09
 
Kedves Bálint!
Elsőként meg kell jegyeznem, hogy nagyon udvarias fiatalember, hogy bár nem volt ideje bővebb levélírásra, röviden mégis tájékoztatott a legfontosabb tudnivalókról. Köszönöm.
Sajnálom, hogy nem volt tablója az osztálynak, de minden más anyagot is szívesen fogadok a honlap számára.
Annyival bővíteném korábbi kéréseim sorát, hogy örülnék annak is, ha édesapjáról írna pár sort - én őt nem ismertem, nem szeretném külön őt is zavarni, ha Ön leírná, hogyan került el a pedagógus pályáról a TV-be, ahol a fotók készültek az iwiw-lapján.
Önről is felhelyeznénk pár sort, hogy az érettségi után merre vitte az útja, milyen emlékei vannak az iskoláról, tanárokról, társairól, ha visszagondol azokra az évekre.
Az iwiw- fotói nagyon szépek, sokat sejtetők. Várom válaszát, amikor ideje engedi.
Köszönettel és üdvözlettel: Dókáné Marika

 

Szerkesztői kiegészítés!

Csanády Bálint édesapja a Bagi Ilona Szakközépiskolában tanított 20 éven keresztül.

Apa és fia egy iskolában: a honlap  Mozaikok_Érdekességek oldalán

Csanády Bálintról néhány fotó az érettségi utáni időkből, az Akkor és most_Régen és ma oldalon látható.

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.