Kapeller János

«« Vissza ««

Szak: 
anyagismeret-műszaki rajz
Beosztás: 
tanár
Tanítási időszak: 
1968-tól 1972-ig
Ismertető: 

Később a Zalka Máté Szakközépiskola., illetve a mátyásföldi Corvin Mátyás Gimnáziumban működő 

7-es számú Gépipari Technikum Esti tagozatának tanára, ahol Király Csabát is tanította.

A Zalka Máté Szki.-ban együtt dolgozott Nagy Vilmosné mérnöktanár vezető szakfelügyelővel,

Takács Gyula gyakorlati oktatóval és Király Csabával is.

 

Osztályfőnök: 1972 IV. a

  

A tanár úr egyik volt tanítványa, az 1971 IV. b ben érettségizett Szeitl Mihály 2011 december 3-án súlyos betegségben elhunyt. Felesége, Szeitl Mihályné értesítette a régi osztálytársakat és az osztályfőnököt, Dr. Gockler Lajosnét, a tragikus hírről, az iskola honlapján keresztül.

Idézet az osztályfőnöknek írt leveléből:

"Misi nagyon sokszor elmondta a hosszú évek során, hogy boldog volt azért, mert abba az osztályba járhatott, illetve az a nevelés, amit a Bagi Ilona Szakközépiskolában kapott meghatározta további életét, viselkedését, értékrendjét, kiemelten Piroska néni és Kapeller tanár úr személyét. ….
Annak ellenére, hogy a tanár úrral kapcsolatos első élményei eleinte furcsa érzéseket váltottak ki Misiből, menetközben, az érettségin és a későbbi szakmai életében igencsak nagy hasznát vette a Tanár Úr különös követelményrendszerének. Amikor már dolgozott, akkor is többször elővette a középiskolás jegyzeteit, amit a Tanár Úr diktált és követelt meg a felelésnél - dolgozatírásnál, és segített neki a mindennapi szakmai életben is. Valójában akkor tudta maximálisan értékelni a Tanár Úr által megszerzett szakmai ismereteit."


Eme sorokhoz fűzött egy rövid, de tartalmas  gondolatot az osztályfőnök, Dr. Gockler Lajosné

"Kapeller tanár úr nagyon szigorú, de igazságos tanár volt, aki nem csak leadta az órákat, hanem tényleg meg is akarta tanítani a tanítványait."  


 

"1968 – 1972 IV. a osztály, egy kiváló osztályfőnök – Kapeller János – vezérletével, tiszta fiú osztály a maga erényével és hátrányával" - így mutatja be osztályát, tisztelettel emlékezve osztályfőnökére Dékán Jenő 2012 márciusában a honlap szerkesztőségéhez küldött levelében.
"Sajnos, néhányan már nem lehetnek közöttünk. Így osztályfőnökünk, Kapeller János sem, náhány társunk is hiányzik."

 

Szerkesztői kiegészítés!

A Tanár Úr tehát eltávozott körünkből. Nem tudjuk, mikor történt a szomorú elválás. A honlap szerkesztősége itt búcsúzik Tőle.

Nyugodjék Békében!

 

  

Varsányi Antal - az 1973 IV. a osztály volt diákja - levelében tisztelettel emlékezik tanáraira: 
"Nagyszerű egyéniség volt Kapeller János, Feit Bence, Bisztricsányi Edéné, Gockler Lajosné Piroska néni, Delkin Miklós, osztályfőnököm Taliga Lajos... A felsorolás az Akkor és most_Köszönet tanárainknak c. menüpontban látható.

 

«« Vissza ««Észrevételeket és javaslatokat a dokaistvanne@gmail.com e-mail címre várjuk.